Jokainen lapsi on erityinen

Eri­tyis­pe­da­go­giik­ka et­sii kei­no­ja an­taa eri­tyis­tä tu­kea lap­sen tai nuo­ren kas­vul­le ja op­pi­mi­sel­le sil­loin, kun hän sitä tar­vit­see. Eri­tyis­pe­da­go­gii­kan pe­rus- ja aine­opin­nois­sa pe­reh­dyt eri­tyis­tä tu­kea tar­vit­se­vien las­ten ja nuor­ten kas­va­tuk­seen, ope­tuk­seen, kun­tou­tuk­seen ja tut­ki­muk­seen. Eri­lai­suut­ta, vam­mai­suut­ta ja poik­ke­a­vaa käyt­täy­ty­mis­tä tar­kas­tel­laan yk­si­lön ja yh­teis­kun­nan näkö­kul­mis­ta, elä­män­kaa­ren eri ai­koi­na.

Eri­tyis­pe­da­go­gii­kan opin­to­jen si­säl­löt pu­hut­te­le­vat jo­kais­ta kas­vat­ta­jaa sekä mui­ta las­ten ja nuor­ten ar­jen ja­ka­via ih­mi­siä. Opin­not so­vel­tu­vat esi­mer­kik­si eri kou­lu­as­tei­den opet­ta­jil­le ja oh­jaa­jil­le, las­ten­tar­han­o­pet­ta­jil­le, kou­lun­käyn­ti­a­vus­ta­jil­le, so­si­aa­li- ja ter­veys­alan hen­ki­lös­töl­le tai alal­le ai­ko­vil­le. Avoi­mes­sa yli­o­pis­tos­sa voit opis­kel­la iäs­tä tai poh­ja­kou­lu­tuk­ses­ta riip­pu­mat­ta, työn tai muun opis­ke­lun ohes­sa.

Aine­o­pin­to­jen jäl­keen voit ha­kea yli­o­pis­ton tut­kin­to-opis­ke­li­jak­si avoi­men yli­o­pis­ton väy­län kaut­ta tai jos olet ai­em­min suo­rit­ta­nut kor­ke­a­kou­lu­tut­kin­non voit ha­kea suo­raan eri­tyis­pe­da­go­gii­kan mais­te­ri­o­pin­toi­hin. Osan pe­rus- ja aine­o­pin­to­jen opin­to­jak­sois­ta voi liit­tää osak­si Tu­run yli­o­pis­ton eri­tyis­o­pet­ta­jan opin­to­ja.

 

Eri­tyis­pe­da­go­gii­kan opin­not lv. 2019-2020Yh­teis­työ­oppi­lai­tok­sis­sa4.3.2019