Joustavaa ja monimuotoista opiskelua

Opin­not jär­jes­te­tään moni­muo­to-opin­toi­na Tu­run yli­o­pis­ton ja oppi­lai­tok­sen yh­teis­työ­nä. Kes­keis­tä on oppi­ma­te­ri­aa­lin oh­jaa­ma it­se­näi­nen työs­ken­te­ly. Opis­ke­li­ja­na osal­lis­tut yli­o­pis­ton opet­ta­jien pi­tä­mil­le lu­en­noil­le Tu­run yli­o­pis­tos­sa tai verk­ko-op­pi­mis­ym­pä­ris­tös­sä, kir­joi­tat es­sei­tä, luet tent­tei­hin ja teet tu­tus­tu­mis­käyn­nin.

Osal­lis­tu­mi­nen opin­to­ryh­mään tu­kee opis­ke­lu­a­si sekä edis­tää op­pi­mis­ta­si. Yh­teis­toi­min­nal­li­nen opis­ke­lu ja ai­kuis­o­pis­ke­li­joi­den eri­lai­set nä­ke­myk­set ja ko­ke­muk­set avar­ta­vat omia nä­ke­myk­si­ä­si ja yllä­pi­tä­vät opis­ke­lu­mo­ti­vaa­ti­o­ta­si. Opin­to­ryh­mä ko­koon­tuu tuu­to­rin joh­dol­la pai­kal­li­ses­sa ­oppi­lai­tok­ses­sa. Ryh­män työs­ken­te­lyä oh­jaa tuu­to­ri, joka toi­mii op­pi­mi­sen oh­jaa­ja­na ja si­säl­tö­jen asi­an­tun­ti­jana. Opis­ke­lu­si tu­ke­na ovat myös verk­ko-op­pi­mis­ym­pä­ris­tön (Mood­le) oppi­ma­te­ri­aa­li ja kes­kus­te­lu­a­lu­eet.

”Avoi­men yli­o­pis­ton eri­tyis­pe­da­go­gii­kan opis­ke­lus­sa yksi par­hai­ta puo­lia on­kin ol­lut opin­to­ryh­mät, jot­ka ovat koos­tu­neet ”ai­kui­sis­ta” ih­mi­sis­tä, joil­la on jo työn tai elä­män­ko­ke­muk­sen kaut­ta mo­nen­lais­ta an­net­ta­vaa ja ja­et­ta­vaa toi­sil­le­kin opis­ke­li­joil­le.”

”Tuu­to­rim­me oli hyvä tsemp­pa­ri koko opin­to­jen ajan. Hän to­del­la pa­nos­ti oh­jauk­seen, an­toi tär­ke­ää kan­nus­tus­ta.”

”Lu­en­noit­si­jat ovat ol­leet hy­viä ja lu­en­noi­neet ns. kes­kus­te­le­val­la ta­val­la, joka on he­rät­tä­nyt pal­jon aja­tuk­sia ja aut­ta­nut si­säis­tä­mään ja poh­ti­maan asi­oi­ta sy­vem­min.”

”Vaih­te­le­vat suo­ri­tus­ta­vat ku­ten mood­le­ten­tit, op­pi­mis­päi­vä­kir­ja ja es­seet ovat li­sän­neet mie­lek­kyyt­tä opin­to­jen suo­rit­ta­mi­seen.”  

”Koen tu­tus­tu­mis­käyn­tien ol­leen opin­to­jen yksi he­del­mäl­li­sim­mis­tä an­neis­ta.”

Kas­va­tus­a­lal­le  -vi­deo ker­too eri­lai­sis­ta syis­tä opis­kel­la kas­va­tus­alaa avoi­mes­sa yli­o­pis­tos­sa

Ota yh­teyt­tä:

suun­nit­te­li­ja Han­ne­le Mas­si­nen, han­ne­le.mas­si­nen@utu.fi, 050 591 7072

opin­to­sih­tee­ri Taru Wes­ter, taru.wes­ter@utu.fi, 050 312 2160

www.utu.fi/avoin

Eri­tyis­pe­da­go­gii­kan opin­not lv. 2019-2020Yh­teis­työ­oppi­lai­tok­sis­sa4.3.2019