4. Suoritustapa
Kirjallisuus ja tenttivaihtoehdot
Tentittävä kirjallisuus
- Lehtinen, E., Vauras, M. & Lerkkanen, M.-K. 2016. Kasvatuspsykologia. Jyväskylä: PS-kustannus.
- Nurmi, J-E, Ahonen T., Lyytinen, H., Lyytinen, P., Pulkkinen, L. & Ruoppila, I. 2014. Ihmisen psykologinen kehitys. Jyväskylä: PS-kustannus.
- Niemivirta, M., Pulkka, A-T., Tapola, A. & Tuominen-Soini, H. 2013. Tavoiteorientaatioprofiilit ja niiden yhteys tilannekohtaiseen motivaatioon ja päättelytehtävässä suoriutumiseen. Kasvatus 44 (5), 533-547.
- Isosävi, S. & Lundén, M. 2013. Vanhemman ja vauvan vuorovaikutuksellinen yhteissäätely. Psykologia 48 (05-06), 371-382.
Opintojakso suoritetaan tenttimällä luento ja kirjallisuus joko a) yksilö- tai ryhmätenttinä Turussa b) moodletenttinä TAI c) kesällä sähköisessä tenttitilassa Turussa, Raumalla, Porissa tai Vaasassa. Tenttiin valmistaudutaan osallistumalla luennolle, lukemalla kirjallisuutta ja tekemällä tiivistelmä tiivistelmäpankkiin. Tiivistelmiä voit käyttää apuna valmistautuessasi tenttiin, mutta niiden varaan ei valmistautumista kannata jättää. Lue ohjeita tenttimisestä, ryhmätentistä, tenttiin valmistautumisesta ja hyvän tenttivastauksen ominaisuuksista Opiskelijan yleisoppaasta. Tentaattorina toimii jakson opettaja Tiina Tuijula, joka arvioi tentit numeerisesti asteikolla 1–5 / hylätty. Hyväksytty tentti edellyttää opintojakson molempien kirjojen ja artikkeiden käyttöä.
A) Yksilö- tai ryhmätentti
Yksilö- ja ryhmätentti on aikataulussa mainittuina tenttipäivinä PharmaCityn auditoriossa, Pha1, Itäinen Pitkäkatu 4, 1 krs. Tentin voit tehdä joko 2–3 opiskelijan ryhmässä tai itsenäisesti. Ilmoittaudu tenttiin avoimen yliopiston Nettiopsussa vähintään seitsemän päivää ennen tenttiä, ilmoita mahdollinen pienryhmäsi lisätietoja kohdassa.
B) Moodletentti
Voit tehdä Moodletentin kotikoneeltasi jakson aikataulussa mainittuna ajankohtana. Moodletentti on yksilötentti, johon valmistaudutaan normaalin tentin tapaan hyvissä ajoin etukäteen. Moodletenttiin ei tarvitse ilmoittautua.
Tentissä vastataan esseemuotoisesti ja käytetään opintojakson kirjallisuutta monipuolisesti ja soveltaen (ei suoria lainauksia). Merkitse lähdeviitteet tekstiin oikeaoppisesti (tekijä, vuosiluku ja sivunumerot, esim. Lehtinen ym. 2016, 12–14; Nurmi ym. 2014, 100–105) ja käytä muutenkin esseen muotoseikkoja (sisällysluettelo, luvut ja niiden otsikointit). Lähdeluetteloa ei tarvitse kirjoittaa.
Esseevastauksen ohjeellinen pituus on noin 800–1600 sanaa. Voit käydä muokkaamassa vastausta ja poistua moodlesta annetun ajankohdan sisällä niin monta kertaa kun haluat.
Vastaus tallennetaan klikkaamalla ”Seuraava sivu” tai ”Edellinen sivu”. ”Palauta kaikki ja lopeta” ja vahvista kun tenttisi on valmis ja haluat palauttaa sen arvioitavaksi. Tämän jälkeen voit poistua tentistä. Huomaathan, että Moodletentin aukiklikkaaminen tenttiaikana tarkoittaa automaattisesti osallistumista tenttiin ja yhden tenttikerran käyttämistä.
C) Tentti sähköisessä tenttitilassa
Kehitys- ja kasvatuspsykologian tentin voit tehdä sähköisen tentin tenttitilassa aikataulussa mainittuna ajankohtana kesä- ja heinäkuussa 2020. Sähköisen tentin tenttitila on käytettävissä Turun yliopistossa, Porin yliopistokeskuksessa, Rauman opettajankoulutuslaitoksessa ja Vaasan Åbo Akademissa. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Avoimen yliopiston verkkosivuilta.
