Ec1 Suoritustapa
Moodletentti / Sähköinen tentti
Tentti suoritetaan yksilötenttinä, tenttipäivät ovat aikataulussa. Tentin voi tehdä moodletenttinä kotona omalla tietokoneella tai sähköisen tentin tilassa Turussa, Raumalla, Porissa tai Vaasassa. Katso sähköisen tentin esittely ja ilmoittautumisohjeet. Tentti arvioidaan numeerisesti asteikolla 0–5. Tentaattori on yliopisto-opettaja Lilja Aikio.
Opiskelijan yleisoppaassa on ohjeet hyvästä tenttivastauksesta. Lue huolella myös tenttikohtainen ohje ennen tentin aloittamista. Lukiessasi tenttiin pyri hahmottamaan asioita laajoina kokonaisuuksina ja kehityksen kulkua ylipäätään yksittäisten vuosilukujen ja pienten yksityiskohtien sijaan.
Moodletenttiin valmistaudutaan normaalin tentin tapaan. Tenttiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Moodletentin kysymykset tulevat Moodleen erillisessä moodletenttilinkissä. Vastausaikaa on tentin avautumisesta sen sulkeutumiseen kaksi vuorokautta. Lähteenä käytetään opintojakson tenttikirjaa ja luentoja (ei suoria lainauksia). Merkitse lähde sulkuihin kirjoittamasi kappaleen perään – lähteen sivunumeroita ei tarvita. Oma pohdinta on suositeltavaa ja siitä saa aina pisteitä. Tentin tarkoitus on osoittaa, että kurssin sisällöt ovat tuttuja ja osaat soveltaa kurssin sisältöjä omaan pohdintaasi. Koska moodletenttikysymys on laaja, odotetaan vastauksestakin laajempaa ja syvällisempää kuin sähköisessä tentissä, jossa aikaa on kolme tuntia ja tenttikysymykset ovat täsmällisempiä. Moodletentin ohjeena voisi olla, että vastaa kaikki mitä tiedät ja mitä ajattelet aiheesta mutta niin, että varmistat kuuluuko se annetun kysymyksen piiriin. Pidä annettu kysymys/tehtävä edessäsi niin se helpottaa työn rajaamista.
Moodletentissä on suositeltavaa kirjoittaa vastaus ensin omalla koneellasi (esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmalla) ja sen jälkeen kopioida ja liittää vastaus tentin vastauslokeroon. Jokainen tenttivastaus on omalla sivullaan. Vastauksen tallennus tapahtuu klikkaamalla ”Seuraava”-toimintoa. Vastausta kannattaa varmuuden vuoksi tallentaa ilman lähettämistä mahdollisimman usein (noin 10–15 min. välein), jotta varmistuu tekstin tallentumisesta myös mahdollisen verkkohäiriön varalta. Käytä toimintoa ”Palauta kaikki ja lopeta”, kun tenttivastauksesi on valmis ja haluat palauttaa kaikki vastaukset arvioitavaksi. Tenttivastausten palauttamisen tai tentin sulkeutumisen jälkeen kysymyksiin ei voi enää vastata.
Tentittävä opintomateriaali:
1. Nygård, T. 1998. Erilaisten historiaa: marginaaliryhmät Suomessa 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. Jyväskylä: Atena. JA
2. Kasvatuksen historia -luentotallenteet (ko. jakson lohkossa Moodlessa)
Oheislukemisto:
Pulma, P. & Turpeinen, O. 1987: marginaaliryhmät Suomessa 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa. Jyväskylä: Atena.
