Ec6 Suoritustapa

Opin­to­jak­so suo­ri­te­taan mood­le­tent­ti­nä sekä te­ke­mäl­lä kir­jal­li­suus­teh­tä­vä. Tent­ti ar­vi­oi­daan as­tei­kol­la 0–5 ja kir­jal­li­suus­teh­tä­vä as­tei­kol­la hy­väk­syt­ty–täy­den­net­tä­vä. Tuu­to­ri il­moit­taa kir­jal­li­suus­teh­tä­vän suo­rit­ta­neet opis­ke­li­jat opin­to­sih­tee­ril­le avoi­meen yli­o­pis­toon. Ten­tit ar­vi­oi KT, eri­tyis­o­pet­ta­ja Erja Sand­berg.

Moodletentti

Mood­le­ten­til­lä tar­koi­te­taan tent­tiä, jo­hon vas­ta­taan ko­to­na omal­ta tie­to­ko­neel­ta ja jon­ka ky­sy­myk­set tu­le­vat Mood­leen eril­li­ses­sä mood­le­tent­ti-lin­kis­sä. Mood­le­tent­ti on yk­si­lö­tent­ti, jo­hon val­mis­tau­du­taan nor­maa­lin ten­tin ta­paan. Tent­tiin ei tar­vit­se erik­seen il­moit­tau­tua. Opis­ke­li­jan yleis­op­paas­sa ovat oh­jeet hy­väs­tä tent­ti­vas­tauk­ses­ta. Lue tent­ti­oh­jeet huo­lel­la en­nen ten­tin aloit­ta­mis­ta. Vas­taus­ai­kaa on ten­tin avau­tu­mi­ses­ta sen sul­keu­tu­mi­seen kak­si vuo­ro­kaut­ta. Ten­tis­sä vas­ta­taan es­see­muo­toi­ses­ti oh­jei­den mu­kaan. Voit hel­pot­taa vas­taa­mis­ta kir­joit­ta­mal­la en­sin omal­la ko­neel­la­si (esi­mer­kik­si Word-teks­tin­kä­sit­te­ly­oh­jel­mal­la, joka las­kee myös sana­mää­rän) ja sen jäl­keen ko­pi­oi­mal­la ja liit­tä­mäl­lä kir­joit­ta­ma­si teks­tin vas­taus­lo­ke­roon. Läh­tee­nä käy­te­tään vain opin­to­jak­son tent­ti­kir­jaa ja lu­en­to­ja (ei suo­ria lai­nauk­sia).

Lu­en­to­tal­len­tei­den li­säk­si ten­tit­tä­vä kir­jal­li­suus:

1. Aut­ti-Rämö, I., Sal­mi­nen, A.-L., Raja­vaa­ra, M., Yli­nen, A. (toim.) 2016. Kun­tou­tu­mi­nen. Duo­de­cim.
2. Kas­ki, M., Man­ni­nen, A., Möl­sä, P. & Pih­ko, H. 2012 tai 2013. Ke­hi­tys­vam­mai­suus. Por­voo: WSOY.
3. Pih­ko, H., Haa­ta­ja, L. & Ran­ta­la, H. (toim.) 2018. (Pai­nok­set I–III) Las­ten­neu­ro­lo­gia. Duo­de­cim.

Li­säk­si mah­dol­li­nen muu opet­ta­jan oh­jeis­ta­ma ma­te­ri­aa­li.

Kirjallisuustehtävä

Opin­to­jak­son toi­se­na osa­suo­ri­tuk­se­na on kir­jal­li­suus­teh­tä­vä. Kir­jal­li­suus­teh­tä­väs­sä lu­e­taan vam­mai­sen hen­ki­lön oma­e­lä­män­ker­ral­li­nen kir­ja joko alla ole­vas­ta kir­jal­li­suus­lis­tas­ta tai oman va­lin­nan mu­kaan jo­kin muu vas­taa­va kir­ja. Kir­ja esi­tel­lään ja sen he­rät­tä­mis­tä aja­tuk­sis­ta kes­kus­tel­laan moni­muo­to-opin­nois­sa opin­to­ryh­mäs­sä ja verk­ko-opin­nois­sa verk­ko­työs­ken­te­ly­nä (osal­lis­tu­mis­vel­vol­li­suus). Voit poh­tia esi­mer­kik­si: Mitä aja­tuk­sia kir­ja si­nus­sa he­rät­ti? Mitä kir­ja pei­laa nyky­maa­il­mas­ta ja sii­tä yh­teis­kun­nas­ta, jo­hon kir­jan ku­vaus si­joit­tuu? Verk­ko­työs­ken­te­lyn poh­jak­si laa­di­taan kir­jal­li­nen noin 300 sa­nan pi­tui­nen teh­tä­vä, jon­ka jäl­keen nii­den poh­jal­ta käy­dään verk­ko­kes­kus­te­lua tuu­to­rin joh­dol­la. Voit mo­ti­voi­da ja oh­ja­ta kes­kus­te­lun suun­taa lait­ta­mal­la teh­tä­vän lop­puun ky­sy­myk­siä, jois­ta eri­tyi­ses­ti toi­vot kes­kus­tel­ta­van.

Jos et pe­rus­tel­lus­ta syys­tä pys­ty osal­lis­tu­maan kir­jal­li­suus­teh­tä­vän kä­sit­te­lyyn verk­ko­työs­ken­te­lys­sä, tee kir­jas­ta noin 3 si­vun mit­tai­nen kir­jal­li­nen ra­port­ti ja pa­lau­ta se Mood­leen kor­vaa­van teh­tä­vän pa­lau­tus­lin­kin kaut­ta. Teh­tä­vän ar­vi­oit oppi­ai­neen suun­nit­te­li­ja as­tei­kol­la hy­väk­syt­ty–täy­den­net­tä­vä.

Kir­jal­li­suus­lis­ta:

Ec6 Laa­ja-alai­set ke­hi­tyk­sen ja op­pi­mi­sen haas­teet ja tu­ke­mi­nen 3 opEri­tyis­pe­da­go­gii­kan aine­o­pin­not lv. 2020-202127.5.2020