5. Opettajien esittely

Rauno Huttunen - Juhani Tähtinen - Lilja Autio

Rauno Huttunen, KT, FT, yliopistonlehtori

Olen väitellyt filosofiasta Jyväskylän yliopistossa vuonna 1999 kasvatusfilosofisella väitöskirjalla. Vuonna 2009 väittelin kasvatussosiologiasta Joensuun yliopistossa. Vuosina 2001–2012 olen toiminut eri tehtävissä Jyväskylän yliopistossa ja Joensuun yliopistossa (nykyisin Itä-Suomen yliopisto). Syksyllä 2012 aloitin kasvatustieteen yliopiston lehtorina Turun yliopistossa. Tutkimukseni liikkuu filosofian, kasvatuksen ja sosiologian rajamaastossa. Näissä maastoissa liikkuvat julkaisemani kirjat Kommunikatiivinen opettaminen (Sophi 2003) ja Habermas, Honneth and Education (LAP 2009). ks. http://users.utu.fi/rakahu

Juhani Tähtinen, KL, erikoistutkija

Juhani Tähtinen toimii erikoistutkijana Turun yliopiston kasvatustieteiden laitoksella. Hänen tutkimusintressinsä on suuntautunut lapsuus- ja perhe- sekä liikuntatutkimukseen ja sivilisaatio- ja kasvatuksen historiaan. Myös tutkimusmenetelmiin liittyvät kysymykset ovat kuuluneet hänen kiinnostuksensa kohteisiin.

Lilja Aikio, KT, yliopisto-opettaja

Toimin erityispedagogiikan yliopisto-opettajana kasvatustieteiden laitoksella. Aiemmin olen toiminut erityispedagogiikan assistenttina, erityisopetuksen resurssiopettajana peruskoulussa ja lehtorin sijaisena kasvatustieteiden laitoksella sekä tuntiopettajana Paasikivi-Opistossa ja Rauman opettajankoulutuslaitoksella. Tein väitöskirjatyöni kasvatuksen historiasta liittyen poikkeavuuden tulkintoihin naisopettajaoppilaiden koulutuksessa.

Johdatus kasvatustieteisiin 4 opKasvatustieteen perusopinnot verkko-opintoina v. 20214.1.2021