3. Suoritustapa
ja kirjallisuus
Opintojakso suoritetaan
•VAIHTOEHTO A: Tekemällä pedagoginen kurssisuunnitelma ja osallistumalla verkkotyöskentelyyn, huom. voit valita vaihtoehdon vain, jos osallistut verkkotyöskentelyyn ohjeiden mukaisesti viikoilla 33–41.
•tai VAIHTOEHTO B: Tekemällä essee, oppilaitosvierailu ja sen raportointi sekä oman oppimisen arviointi -tehtävät (voit tehdä em. tehtävät myös ennen opintojakson alkua tai sen jälkeen). Lisäksi voit halutessasi pitää oppimispäiväkirjaa.
Pedagogisen kurssisuunnitelman tai esseen pohjana käytettävä kirjallisuus:
Käytä viittä kirjaa, joista vähintään kolmen tulee olla alla olevasta listasta. Näiden kolmen teoksen lisäksi tulee käyttää itsevalittuja kirjoja, jotka ovat pedagogisen kurssisuunnitelman tai esseen aiheeseen liittyviä tieteellisiä teoksia (esimerkiksi Lehtinen, E., Vauras, M. & Lerkkanen, M.-K. 2016. Kasvatuspsykologia. Jyväskylä: PS-kustannus). Halutessasi voit käyttää myös tieteellisen aikakausilehden artikkeleita, esimerkiksi Kasvatus- ja Aikuiskasvatuslehdestä, tällöin 2-3 artikkelia vastaa yhtä kirjaa.
- Jyrhämä, R., Hellström, M., Uusikylä, K. & Kansanen, P. 2016. Opettajan didaktiikka. Jyväskylä: PS-kustannus.
- Sahlberg, P. & Sharan S. (toim.) 2002. Yhteistoiminnallisen oppimisen käsikirja. Helsinki: WSOY (sivut 10-47 ja yksi vapaasti valittava luku väliltä 1.2.–2.7).
- Rauste-von Wright, M., von Wright, J. & Soini, T. 2003 (uudistettu painos). Oppiminen ja koulutus. Helsinki: WSOY.
- Atjonen, P. 2007. Hyvä, paha arviointi. Jyväskylä: Tammi. Saatavilla: https://wiki.uef.fi/pages/viewpage.action?pageId=33656978
- Saloviita, T. 2013. Luokka haltuun! Parhaat keinot toimivaan opetukseen. Jyväskylä: PS-kustannus (sivut 18–78).
